Menu
Gildia Pióra na Patronite

W poczekalni

Były tylko dni których już nie liczył
i daty bez znaczenia
siadał jak zwykle przy stole
gdzie razem jadali śniadanie

W dawnej dziewczynie
w uśmiechu promieni
blasku oczu błękitnych
szukał radości

Muskał twarz gdy spała tak cicho
tulił dłonie prześwitem ciepła
patrzył jak snuła się po domu
w jego za dużej koszuli

choć każdego dnia próbowała żyć
gasła bez niego powoli

Owej nocy pękł przebudził ją
stukotem zegara
poczuła dotyk znanych dłoni
i szept słów

"żyj jak najdłużej z uśmiechem
który tak bardzo kochałem"
w przedsionku nieba
poczekam na ciebie

https://www.youtube.com/watch?v=3ivrkCmQrgs

65 869 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • Malusia_035

    19 April 2018, 09:31

    bardzo wzruszający ,pięknie napisany :)

    pozdrawiam Cieplutko Kati :)

  • kati75

    18 April 2018, 11:14

    Dziękuję Wam za zatrzymanie się choć na chwilę;-)pozdrawiam Was;-)))

  • dark smurf

    16 April 2018, 11:29

    ładny :)

  • I.Anna

    13 April 2018, 13:35

    Kati przepiękne i takie smutne...
    Wybacz Kat :) dziś tak krociutko i na chwilkę przebiegłam przez Twoj próg, na usprawiedliwienie mam tylko to, że pewnie to tylko taki inny dzień...
    Zostawiam uścisk serdeczny i życzenie milego weekendu.

  • Adnachiel

    13 April 2018, 12:37

    Śmierć nie jest końcem wszystkiego
    Przeszedłem tylko do sąsiedniego pokoju
    Nadal jestem sobą
    I dla siebie jesteśmy tym samym, czym byliśmy przedtem

    Zatem nazywaj mnie jak zawsze
    Nie zmieniaj tonu głosu, nie rób poważnej i smutnej miny
    Śmiej się tak, jak dawniej robiliśmy to razem
    Uśmiechaj się, myśl o mnie
    módl się za mnie

    Niech moje imię będzie wciąż wymawiane
    Ale tak, jak było zawsze, zwyczajnie i bez oznak zmieszania
    Życie przecież oznacza to samo, co przedtem
    Jest tym samym, czym zawsze było
    Żadna nić nie została przerwana

    Dlaczego więc miałbym być nieobecny w twoich myślach
    Tylko dlatego, że nie możesz mnie zobaczyć?
    Czekam na Ciebie bardzo blisko
    Tuż-tuż
    Po drugiej stronie progu

    Dzieli nas tylko czas
    Bo ja już doszedłem, ty wciąż jesteś w drodze

    /autor nieznany/