Menu
Gildia Pióra na Patronite

))*Miś*((

Był raz sobie mały miś
Kombinował nie od dziś
Ciągle chodził sam do lasu
A na szkołę nie miał czasu
Zamiast pisac i rachowac
Wolał ciągle leniuchowac
Łowił rybki łapką w stawie
Czas mu mijał na zabawie
Ciągle sypiał do południa
Tak mu zeszło aż do grudnia
A gdy śnieg zasypał las
Na sen misia przyszedł czas
Spał tak mocno aż do wiosny
Aż go zbudził śmiech radosny
To zwierzęta z jego lasu
Te dla których nie miał czasu
Witaj misiu baw się z nami
I do szkoły wróc kochany
Już za naukę wziąc się czas
Czas na szkołę zmienic las
Dużo mam do nadrobienia
Wygnał misiu z siebie lenia
Zaczął uczyc się dokładnie
Wszystko szło mu bardzo zgrabnie
Skończył szkołę dumny wielce
Bo w czas włożył w naukę serce
I zrozumiał że bez szkoły
Próżne trudy i mozoły
Że bez nauki jest się zerem
Bez niej można stracic wiele
Więc do nauki moi mili
Byście mądrzy jak miś byli
Choc miś troszkę przeholował
Lecz swój honor uratował
Dziś to duży misiu przecież
Jest ministrem w swoim lesie.

109 592 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • annak

    9 July 2012, 20:55

    świetnie Aguś :))) pozdrawiam serdecznie życząc miłego wieczorku :)))))

  • taktojax

    9 July 2012, 00:41

    Ja wszystko kopiuję : ) - normalnie super.

  • miramija

    9 July 2012, 00:13

    Jak ja lubie Cię czytać :) Super Agnieszko :)

  • sparkling angel

    9 July 2012, 00:09

    Prawdziwa bajko-pisarka ładny wierszyk znów....
    Pozdrawiam :)