Menu
Gildia Pióra na Patronite

geo. metr i ja

było w nas zbyt wiele deszczu - mówię,
ale to cisza dudni o parapet tak głośno,
że aż przestaję rozpoznawać, czyje głosy
dotykają przedramienia. mam na nim historię
trzech mężczyzn. w ostatnim akcie

poruszamy się ukradkiem. nie wiedząc, czy
po raz ostatni. mam piękniejsze imię
w snach. trójkąty i kwadraty
tworzą gwiazdy. a te przecież zawsze
w końcu spadną. nim zdążę dosięgnąć.

147 009 wyświetleń
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 19 June 2013, 22:30

    Hehe, niekoniecznie. ;p

  • 19 June 2013, 22:27

    ... i najlepsza poetka zarazem. ;)

  • 19 June 2013, 22:20

    Życie to najlepszy wiersz. :)

  • 19 June 2013, 22:16

    O kurde. Dobry.

  • 19 June 2013, 21:00

    Trójkąty i kwadraty - jako cytat z Podsiadło? :D Okej. Niech i tak będzie, hehe.

  • 19 June 2013, 20:37

    mam wrażenie że cytujesz Dawida Podsiadło:)

  • 19 June 2013, 17:42

    kilka dni od kolejnych narodzin
    mam cebrowe imię. ćmię się

    po każde zdrobnienie.

    Dziękuję... jam bardziej no perfect.