Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy zwierciadłem duszy

Było
stąpanie po niepewnym gruncie
niemalże tafli wody
w której widzieliśmy odbicia
patrzyłeś nie na swoje lecz moje
nieśmiały pocałunek dotyku
muśnięcie wzrokiem
spojrzenie dotykiem

powiadają że oczy są zwierciadłem duszy
pożarłam Ciebie całego

Jest
destrukcyjna obojętność
żadnej paraboli
uczuć ani uśmiechu
została pustka i ta cholerna potrzeba
dalszej konsumpcji Ciebie
namiętności radości ciepła
Twojego ciała
zaciągania się Twoim toksycznym zapachem
papierosów wyniszczających ciało i umysł

powiadają że oczy są zwierciadłem duszy
mam znów na Ciebie ochotę

Chciałabym
Ciebie
i mnie w jednej scenie
zapatrzony tylko
we mnie

powiadają że oczy są zwierciadłem duszy
umarłabym dla Twoich

636 wyświetleń
10 tekstów
1 obserwujący
  • Moonlight-Sonat

    2 September 2013, 18:01

    Cudowny wiersz...ciekawe połączenie słów :)

  • scorpion

    23 July 2013, 01:55

    Piękne... Fascynująca opowieść. Cholernie smutna...

  • 17 February 2011, 22:20

    Urzekające, ehh...