Menu
Gildia Pióra na Patronite

Partyzant

Byli tutaj całkiem niedawno.
Obszarpani bohaterowie
bez kromki chleba i ochronnej
tarczy.

Zamknięci w obliczu istnienia,
z miłością na ustach szli ziemię,
co ich na świat wydała w złej chwili,
tyranom odbierać.

Pod ostrzałem kul- złowieszczych
sióstr granatów,nie ukląkł nikt.
I w oczy patrząc stalowej lufie,
poszli.

Poszli ginąć za życie,
by dziś nie pękało Ci serce.

16 794 wyświetlenia
130 tekstów
30 obserwujących