Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inicjał

byłem dla ciebie nieprawdą
choć prawdziwy był ból

i słowem w wierszu
poezją kałuż

w których odbijało się niebo
by w oczach twych zamieszkać

bez ciebie
cichszy stał się świat

bo nie potrafię wyznać słowem
za kim tęskni serce

czym więc jesteś dla mnie?

wszystkim

co ma imię

Madeleine

101 650 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Febus

    5 September 2023, 08:50

    Wow... Przechadzam się dziś po tych Twoich tekstach Michał i nie wiem co napisać. Ten wiersz jest jak pamięć poza którą nic innego niemal nie mogłoby już istnieć. Naprawdę, nie wiem co więcej

  • Adnachiel

    21 November 2016, 11:44

    Ja skomponuję muzykę, giulietka napisze słowa.
    A później wskrzesimy Franka Sinatrę :))

  • fyrfle

    21 November 2016, 09:18

    Piszcie.

  • giulietka

    21 November 2016, 08:25

    Mirku, ależ my już niejedno napisaliśmy razem, tylko nie wszystko nadaje się do publikacji:))
    A skoro była już dumka na dwa serca, to musimy to przebić, eM;)

  • Adnachiel

    19 November 2016, 22:38

    Póki co, ja chętnie dystansu nabiorę. Od tego miejsca.
    Dobrej nocy Mir.

  • fyrfle

    19 November 2016, 22:33

    Nabierze dystansu do siebie.

  • Adnachiel

    19 November 2016, 22:31

    Odkąd go przechrzciłeś różnie może być.

  • fyrfle

    19 November 2016, 22:29

    Myślę, że się nie zrazi, ja go bardzo cenię, zresztą on wie, że ma klasę.

  • Adnachiel

    19 November 2016, 22:26

    Daj chłopu spokój bo się zrazi i już sam będę qniem ciągnącym ten wóz.

  • fyrfle

    19 November 2016, 22:18

    Panegiryk dla Wdecha?