Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byłaś w moim śnie

Byłaś w moim śnie

Wciąż czekam na ciebie
Budzę się rano
Odganiam wspomnienia snu
Byłaś w nim
Z rozwianym włosem
Spojrzeniem szukającym miłości na pustkowiu
Piję mocną kawę
Sam z piosenka sączącą się z radia
Jednak wierzę
Pewnie dziś spotkam ciebie
Wstał piękny dzień
Wolny od szarych chmur
Nie siąpi żaden deszcz
Zostawię w domu parasol
Chcę zobaczyć ciebie z krwi i kości
Objąć
Pocałować
Dać miłość
Szepczę idąc chodnikiem
Wciąż czekam na ciebie
Rozglądam się tęsknym wzrokiem
Rozwiany włos…

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • słoneczniki

    9 November 2012, 15:50

    Cudowny...

  • miramija

    8 November 2012, 18:30

    Bardzo ładny wiersz z nutką nadziei... pozdrawiam :)

  • misiek45

    8 November 2012, 16:08

    Piękne sny często pragniemy wpleśc w rzeczywistośc ,niektórym to się udaje wiec dlaczego Tobie ma się to nie udac?,bardzo piękny wiersz-pozdrawiam Władku:)