Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewiarygodnie proste

By dzień mógł oddychać,
trzeba by go nazwać,
celebrować jak ukochane imię,
zaprosić z atencją do siebie
i dodać, nie odejmując poprzednich.

Dziwię się,
że aż tak proste,
jest szczęście.

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    30 August 2013, 13:33

    Poczekaj, zaraz Ci pomogę...... Hm, gdzie jest to pokrętło od termostatu? Że się już gotujesz?
    Ech, Ty to tylko narzekać umiesz, a ja tu się dwoję i troję. Zero wdzięczności u ludzi. No naprawdę :D

  • 30 August 2013, 10:00

    Aż mi zaparowało... rogówki. :D

  • Gaia

    30 August 2013, 09:36

    Nie, nie wiem co Ty tam kombinujesz Ale tego się nie wyobraża Arti, to się rozmywa w bliskości spojrzenia :D
    No! ;)

  • 29 August 2013, 16:37

    Wiesz?... Może i dam się przekonać, tylko nijak nie mogę sobie wyobrazić twarzy bez oblicza. ;)

  • Gaia

    29 August 2013, 14:54

    Niektórych trzeba przekonać, by zechcieli chcieć, dla nich samych. Bez względu na widoki dla nas samych. A twarze, no cóż one to mają do siebie, że w bliskości tracą oblicza. Zostaje tak inny wymiar, że gasną lęki i spory...
    ;)

  • 29 August 2013, 11:03

    Zabiegani ludzie cenią czas, nie zabiegają o inne wartości, bo... czas, to pieniądz...
    Niewielu stać na lekceważenie czasu, to przeważnie ci, którzy mają go zbyt wiele, albo nie mają go w ogóle i jest im wszystko jedno. Pozostali biegną gubiąc prawdziwe skarby w codzienności. Można nie chcieć? Nie wiem, może się boją pokazać twarz?... :)

  • Gaia

    29 August 2013, 10:52

    Tym bardziej cenię otwartość i cierpliwość, która nie zwija za szybko skrzydeł. Bo nagle coś się zdarza, co trudno przewidzieć, a warto wyjaśnić albo oswoić. Czy to proste? Hm... chyba proste dla tych, co umieją, bo umieć chcieli. Temu się dziwię, że można nie chcieć :)

  • 29 August 2013, 09:59

    Chyba nie. To proste. Chodzi o moment. Niespodzianki na etapie początkowym są wyzwaniem, stanowią dodatkową zachętę. Przed metą są już jednak katastrofą, poważnym problemem, który może zniweczyć prawie zrealizowany plan. ;)

  • Gaia

    29 August 2013, 09:47

    Ten pewnik to urok niespodzianki, co mężczyzn najpierw przyciąga, a potem drażni. Hm... ciekawe dlaczego? Może o centrum uwagi chodzi?
    ;)

  • 29 August 2013, 09:37

    Powiadają mężczyźni, ale kto by im wierzył?...Skoro z kobiecej nielogiki wynika, że ma ona postać pewnika. ;)