Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zagubiona

Burza rozrywa,
niszczy duszę.
Ulewa obmywa,
oczyszcza,
czy na pewno?
Skąpana w błocie
zniewalającym me oczy
błądzę.
Jak długo jeszcze?
Jak wiele potknięć?
Dokąd zabłądzę,
nim dotrę do wody,
która oczyści,
miast zniewolić?

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!