Menu
Gildia Pióra na Patronite

To co czuję

Budząc się i zasypiając
widzieć swoje odbicie pod Twoimi powiekami
Oglądać na nowo szczęśliwe chwile
malowane niezmywalną farbą
palcem po ścianie naszej miłości
Bez końca słuchać melodii Twoich słów
przeznaczonych tylko dla mnie
i czuć się tak każdego dnia
na nowo odkrywając nasz skarb

Bo to wprowadza mnie w stan
którego określić nie da się
nie próbuj nawet zamknąć tego
w słowniku pod jednym hasłem
Nie studiuj encyklopedii tomów opasłych
nie pytaj ludzi, nie rób wywiadów
Poczytaj w oczach, wywróż z uśmiechu
wyczuj w sposobie mówienia
Weź mnie za rękę i chodźmy na spacer
popatrzmy w jasne niebo
posłuchajmy śpiewu ptaków
I codziennie tak zwyczajnie
I codziennie razem

Sierpień 2011

5582 wyświetlenia
30 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!