Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sokobranie - trafiłem na kogoś takiego jak ja

Brzozowy rekin
spuszcza krew
z dwunastu niewinnych brzóz
o rozdmuchanych włosach
wiosennym wiatrem

A ja mam dwie brzozy
a o trzecią
oparty plecami
grzeję twarz w słońcu
i popijając sokiem
przełykam lęk
wyniesiony z dzieciństwa
w bańce blaszanej

Taki spokój
jest tylko na Jutlandii
i tu
za Bolesławcem
w Borach Dolnośląskich

Z zadkiem świecącym jak dioda
sarna po krzakach skacze

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Karin2225

    2 May 2013, 17:19

    Świetne... :) Mam pytanie....jesteś może z okolic Bolesławca? :) Hehe rany zabrzmiało jak anons matrymonialny na czacie, ale pytam, bo znam miasto no i też jakby trochę moje okolice

  • topik

    21 April 2013, 14:59

    witam :)