Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wielkie porządki

Brak dziś wielkich przemian
skruchą pozłoconych kątów.
Świątynią chleb powszedni,
codzienność - dawką grzmotu.

Sprzątanie wielką parą ruszyło,
promocje owieczki kredytem wzmacniają.
Okna znów świat przyjmują
czy tylko oni się ogarną ?

Niebawem zasiądą uśmiechnięci
tradycją pojednani.
Stół zastawiony na niedotrzepanym dywanie
zapomnieli o jednym - by dusze ktoś dokarmił.

W ciszy i skupieniu przetrawić zawiść
obmyć oplute buty.
Sprzątanie siebie zacznijmy więc
od głębokiej pokuty.

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!