Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa ma ...

Boże wskaż mi moje wymarzone „tam”
Drogę doń najkrótszą, którą podążać mam.

Drepczę w miejscu, nie niosą już nogi
Przybliż mi błagam dystans do celu…
Nie mam już siły nieść bagażu trwogi…
Zamiast przyjaciół, wrogów zbyt wielu

Wesprzyj mnie proszę w bitwie z mym życiem…
O to wciąż modlę się krzycząc… lecz skrycie.

Z podziękowaniem dla - R.

3626 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!