Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chodnika kolęda

Boże uchroń te dzieci aniołki maszerujące dalej gdzies poza ojczyzną
niepostawic żadnych kroków na ziemi a być niezgrzeszone nie na ruszone
przez prawa 21 wieku Boże uchron te dzieci zaczarowane narkotykami
pierwszymi trunkami pierwszymi w zyciu ofiarowanymi darunkami
tym najbliższym powiadają chłopcze ty jestes dobry chłopak
ale kiedyś bedziesz za to żałował ale ja nadal żyje
a gdy żałowałem byłem sobą i jestem nadal tutaj trwam w tym
zapsustym świecie Boże uchron każde dziecie maszerujących
po chodnikach bloków kamienic nawet bogatych dzielnic
gdzie jest pieniądz jest i zło ono zaszczepia sie
sie w nich melanże skandale wandale jacki paczki
Beatki swadki nowe osiedlowe zagadki ?
Boże uchroń te dziecie ktore na przedawkowanej diecie
od pewnego piątku w lecie jakoś dalej mu sie wiedzie ?
od długu do zarobku od przypału do zawału od zwału
to nadal zamało jazda dalej bez trzymanki
zniszczone nerwy psychika tak końćzy sie
wędrówka niewolnika Boże uchroń to dziecie
starsze o kolejne Lecie które ma na utrzymaniue rodzine
bez wykształcenia bez życia pieszczenia na zarobku małym
by nakarmić chandlują ich rola niezna granic
każdy z nich dni na podwójnym hardkorze o mój
Panie Boże uchroń to dziecie które dalej brnie
w to świecie z marzeniami kolejnymi celami
chwilami cieszące sie z każdego dnia mające
coraz więcej złych myśli walczące nieraz drogą
błądzące Boże uchroń te codzien martretowanego
przez pijącego ojca Boże uchroń młode płaczące matki
i te stare sąsiadki

Chodnikowa kolęda

738 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!