Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesiennie

..bo poezja proszę pani..
czasem to kraina jest jesienna..
kiedy dywan żółty pod stopami..
kiedy magia jest płomienna..
i w krainie proszę pani..
tej jesiennej tej czasami..
pozłacani czarodzieje z kropel deszczu melancholię wycinają..
a jak spada biała suknia pod jej czaszą umierają..

13 666 wyświetleń
116 tekstów
19 obserwujących
  • zlo282

    27 February 2012, 19:19

    milo mi tym bardziej

  • giulietka

    27 February 2012, 19:15

    ...więc dodam tylko, że ostatnio trudno mnie słowem oczarować
    Tobie się udało...

  • zlo282

    27 February 2012, 19:07

    pozytywna opinia od ciebie dużo dla mnie znaczy..

  • giulietka

    27 February 2012, 19:06

    obrazami
    nietypowym zestawieniem słów
    znaczeniami

    to się chyba nazywa poezja;)

  • zlo282

    27 February 2012, 19:05

    a czym cie zaskakuje

  • giulietka

    27 February 2012, 18:18

    Mnie zaskakujesz... ;)

    Tamten bardziej...

  • zlo282

    27 February 2012, 17:49

    a jak spada biała suknia pod jej czaszą umierają.. a ten juz nie

  • zlo282

    27 February 2012, 17:47

    nie wiem czym siebie zaskoczę tym bardziej was

  • giulietka

    27 February 2012, 17:01

    pozłacani czarodzieje z kropel deszczu melancholię wycinają..

    ...dla tego wersu kradnę całość;)

  • annak

    27 February 2012, 16:55

    wszystkie pory roku w poezji wykorzystane :) ciekawe czy nas teraz zaskoczysz...b.ładnie :)

    serdecznie pozdrawiam :)))))