Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcąc być Archaniołem

Bo marzeniem jest się wznieść,
Pośród tysiąca tych samych ludzi,
O jeden stopień życia wyżej wejść,
Nim nieprzerwany głos zabierze budzik.
Budując skrzydła, ze swej krwi i potu,
Jak płatnerz, kujący zbroję ze stali,
Oderwać się od ziemi, gotowym do lotu,
Zostawić przeszłość, gdzieś hen w oddali..

15 093 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
  • Nikt ważny

    26 January 2016, 11:21

    Oderwało mnie od ziemi :)