Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia prawdziwa

Bolo to był gość frywolny
lał skinheadów
pięścią w mordę

Legendy o nim krążyły
że pod Zodiakiem
kiedyś go pobili

Bolo nienawidził punków
i tych co alternatywy słuchali
a odzianych w zamsz bluesowy
miał na oku od dawna

Uważałem na Bola
bo był narwany
i któregoś dnia po przyjściu do domu
zobaczyłem jak rozpracowuje
z moim wujkiem flachę
przy stole rozchwianym

Babcia podawała im zagrychę
a Bolo z nienawiścią w gębie
omal nie wstał na widok
kiedy wszedłem w rozwleczonym swetrze

Bolo wyraził się gniewnie
ze element reprezentuję
a wujek Leon go przytrzymywał
i polewał wódkę

Bolo z wrażenia wstał
ale babcia- - mówiąc - go uspokoiła
że maluję obrazy i jestem dziwak

Bolo powiedział - ma swój styl
ale z Bolesławca skinheadów wytraci
Bolo pierdzielnął pięścią w stół
bo to faszyści a punki - brudasy

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • luterin

    31 May 2013, 21:05

    Bo uwielbiałam rozwleczone swetry...nosić.
    Historia przez Ciebie opisana wcale nie jest mi daleka.
    Posiadasz dar "fotografowania" słowami.
    Podziwiam....

  • Papużka

    27 May 2013, 13:09

    Stereotypy i oklepane poglądy, wyssane z palca. Bolo najwyraźniej był miałki wewnątrz. Tak dla reguły lubił ludzi oprawiać w ramy. Tak na każdym podwórzu znajdzie się taki pan "Bolo".