Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marcowe zapalenie migdałków

Ból gardła nagle złapał Was
Wybielić wrzaskiem swoich prawd
Wujka Stalina dobrych rad
Polaków w ubeckich katowniach prać!

Gwiazda wskazała drogę Wam
Nie był nią pokój a sam gwałt.
Przeszkodą wyklęte doły śmierci,
Choć wyleciały Wam z pamięci!

Wyrazów życie zostawia ślad
Nazizm i komunizm zbladł.
Widać ciągle waszą twarz- tą samą
Twarz - pełną gwiazd!

Infekcja nagle wdała się
Ben Guriona trafia szlag
Gwiazda śmierci wodzi Was,
Was ist das!

W Palestynie to jest raj
Przestrzeń życiowa, skądś to znam
Taki mały Arbeit Macht Frei
Skądś to znam!

I szkoda mi pośród tych gnid i szmat
uczciwych, prostych, ludzkich Was!
I szkoda mi pośród tych gnid i szmat
uczciwych, prostych, ludzkich Nas!

I gdzieś w Koniuchach, Nalibokach
Chłopcy z lasu, NSZetu
i Bóg - wie jeszcze gdzie
Pogrom szerzył się!

Naród morderców? - toast wznieś!
I patrz jak Twoją Matkę gwałci się.
Przeszkodą wyklęte doły śmierci,
Choć wyleciały Nam z pamięci!

19 983 wyświetlenia
270 tekstów
66 obserwujących
  • IKON

    17 February 2018, 18:08

    Dzięki!
    Pozdrawiam Was :)

  • Adnachiel

    17 February 2018, 16:59

    Świetny!
    Szeroko otwiera oczy.
    Brawo.

  • zapach_bzu

    17 February 2018, 10:54

    Jest moc!

  • 16 February 2018, 16:30

    Mocne, ale potrzebne, by o prawdzie mówić bez mrużenia oczu...
    Pozdrawiam. :)

  • IKON

    15 February 2018, 19:54

    Próba kontynuacji - pod tą nutę...

    https://www.youtube.com/watch?v=7ks_bycQtgU

    Video 7ks_bycQtgU