Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strach

Boję się zasnąć
Bo kiedy tylko zamykam oczy
widzę rewolwer unoszący się do mojej skroni
Boję się zasnąć
Bo wszystkie myśli nabierają kształtu pocisku
oczekującego w drżącej niepewności
"czy palec wskazujący drgnie na spuście...?"
Boję się zasnąć
Bo gdy dzwięki dnia cichną
ja słyszę jęk sprężyny dzwoniący przez lufę
Boję się zasnąć
Bo głosy wewnątrz rozpoczynają debatę
wyliczając wszystkie za i przeciw zaistniałej sytuacj
"CZEMU NIKT SIĘ NIE SPRZECIWIA ?! ?! ?!"
Boję się zasnąć
Bo brodzę półżyw w mazi swych myśli
mamiony nadzieją rychłego rozstrzygnięcia
Boję się zasnąć
Bo ginę co noc szukając drogi
do sensu istnienia poranka
"Boję się zasnąć..."

Porky via Kukasz

1851 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących