Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie.

Bóg wzrusza ramionami
w mechanicznym obrazku
kręcą się tryby
drga pajęczyna

Zakonnice okryte welonami w refektarzu
spożywają sny
i niechlujnie malują usta
szminką pełną rewolucyjnej krwi

Na kominie przysiadł bocian
a na słupie drugi
idzie procesja
ktoś niesie krzyż
sznur za nim ciągnie się długi
.

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    3 June 2019, 08:31

    Świetny !

  • 2 June 2019, 00:16

    Podoba mi się.
    Dobranoc:)

  • marka

    1 June 2019, 21:53

    Tytuł odnosi się do pierwszego zdjęcia. Drugie to dodane, bo...

  • marka

    1 June 2019, 20:48

    To nie negatyw. Dodane są dwa różne zdjęcia słowne.

  • sprajtka

    1 June 2019, 16:16

    jak zwykle wysoki poziom..