Menu
Gildia Pióra na Patronite

przyjaźń

Bóg stworzył dwie istoty
Tak podobne i tak inne
Wobec świata miernoty
Słabe i tak niewinne

Skazani tylko na siebie
Choć tak duży świat
Patrzą na to samo słońce na niebie
Spomiędzy przeciwności krat

Los rzuca im kłody pod nogi
Potykają się co krok
Diabeł wziął ją na rogi
I zaniósł w piekła mrok

Choć jedno w piekle
A drugie na ziemi
Okrutny los chce tak zaciekle
Nie będą nigdy dla siebie niemi

103 073 wyświetlenia
1196 tekstów
141 obserwujących
  • mistyczna

    24 November 2011, 21:34

    to nie fair... wciągam się, wciągam i jest mocny akcent i... bym, przesuwam kursorem w dół a tam już nie ma nic... ale w takim niedopowiedzeniu widzę właśnie ten punkt w którym stoję...
    trafiłeś we mnie tym wierszem i nawet boleśnie, więc ślad pozostawię...

    od szpiek