Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo
Dał Bóg człowiekowi ciało
By mogło się człowiekowi wydawać, że nad nim panuje
A serce milknie

I Bóg powiedział:
"Raz dwa trzy
Dzisiaj umrzesz ty"

Na ciało składają się ręce
By w razie potrzeby człowiek mógł odbierać życia innym ciałom
Martwe tkanki
A serce milknie

I Bóg powiedział:
"Raz dwa trzy
Dzisiaj odejdziesz ty"

Ciało to też usta
By w razie potrzeby człowiek mógł wygłaszać nimi nieomylne osądy
A oczy innych ciał mogły regularnie tracić sól
A krew płynie

I Bóg powiedział:
"Raz dwa trzy
Dzisiaj znikniesz ty"

Jestem podobieństwem Boga
Lustrzanym odbiciem
Jestem nicwiedząca
Wszechmoc to tylko wzniosłe słowo
A serce milknie
A ciało zimne
Sypię w przepaść grudę ziemi

11 830 wyświetleń
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    4 August 2015, 23:47

    Silvershadow: Czyli zadanie spełnione... Dziękuję bardzo, że czytasz i jeszcze w dodatku pozostawiasz po sobie ślad... Jest mi bardzo miło... Pozdrawiam... :)

  • silvershadow

    3 August 2015, 20:48

    Niezwykle intrygujący wiersz.