Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz

Bóg dobry pasterz prowadzi na zielone łąki

- synu oto brzeg twój rzeka twoja i wszystko czego pragniesz

stajemy twarzą w twarz ja niegodny oślepiony promieniami słońca

pokazuje palcem świat nierealny byt w którym przedzieram się

od jutra aż po dzień następny do upadku chociaż droga krótka

wyznaczmy sobie miejsce cel aż w końcu dopadnie nas jesień

kasztany zaczną spadać jeden za drugim

z odległych krajów zapamiętasz szczegół nic nie będzie idealne

Bóg bierze do ręki kulę świata rzuca mną i tobą

na próbę kiedy otwierasz oczy jestem starcem ze starej fotografii

1727 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
  • RozaR

    24 February 2014, 06:43

    Aż w proch się obrócimy.
    Ale po to się rodzimy.
    Pełni żalu
    Pazerni na te chwile życia
    Czepiamy się tego świata
    Zachłanni płaczemy
    Im starsi tym bardziej przyzwyczajeni do życia.
    Nie pomni swych cierpień i łez
    I tak długiego tu bycia
    W końcu zmęczeni
    Pogodzeni odejdziemy
    Wymazani
    Jakbyśmy nie istnieli

    Podziękowania za inspirację