Menu
Gildia Pióra na Patronite

RAJ

Bóg dla nas stworzył ten świat
abyśmy mieli gdzie żyć
a żebyśmy byli bezpieczni,
rozpostarł nad nim firmament.

I dar nam miłości tez dał
abyśmy nie chcieli się bić
a żebyśmy byli wciąż grzeczni
to dał nam tatę i mamę.

Lecz coś na tym świecie stworzyło
chorobę, głupotę i śmierć
i przemoc, nienawiść i podłość
i straszną truciznę stworzyło.

I stoi wciąż w miejscu ten świat
i pędzić nie każe nam nikt
do piekła, gdzie śpieszy się nam
tak jakby też raju nie było.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!