Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za blisko

„bliscy boją się być blisko
żeby nie być dalej”
(J. Twardowski)

nic nie mówiło, że ten żal zamknięty
w sobie wołał i nie zamierał
tylko jak westchnienie ów ostatnie
drzewami wyobraźni kołysał

i echo pamięci zagłuszał
by nie śpiewało jak dawniej,
tamtych pieśni rozlanych
nie czas teraz bronić

bo serce nie było gotowe
po ciemku szukać innych,
Boże niech później nie mówią,
za twoją sprawą tamte niespotykania

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!