Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzy siostry

Błękitem jasnej gwiazdy,
Spłynęły z turkusu,
Trzy blade iskry,
Rozkwitły,
Tworząc ciepłą noc,
Istoty nieziemskie,
Wrażliwością motylich skrzydeł,
Miętowej zieleni,
Wraz z ogniskiem,
Tańcząc ze szklanym życiem,
Strzałą losu,
Co rani wiecznie,
Prowadziły Cię drogą,
Otulając opieką...
Nie wierzysz?
Znasz je dobrze,
Chcąc uniknąć przeznaczenia,
Potrzebując wolności,
Związanej z brakiem problemów,
Trzy siostry trwały,
Same w sobie,
Pierwsza ubrana w kolor liści,
Wiara, umocniła Cię w nadziei,
Niebieskiej jak jego oczy,
Któreś pokochała,
Oddając swą duszę miłości...

15 555 wyświetleń
99 tekstów
4 obserwujących
  • Vixa

    11 March 2012, 12:08

    :)

  • Leeni

    11 March 2012, 09:28

    Zaczarował mnie Twój wiersz. Zabiorę go ze sobą żeby nad nim podumać :)

  • Vixa

    10 March 2012, 06:55

    Jej...bardzo mi miło, dziękuję Wam za tak miłe słowa :))

  • essima

    9 March 2012, 18:44

    oszalałam!

  • Vixa

    9 March 2012, 18:02

    Dziękuję bardzo , ale i tak niewątpliwie jeszcze mi dużo brakuje :))

    Serdecznie Pozdrawiam! :))

  • Elizabetta

    9 March 2012, 17:59

    Wiersz na szóstkę!:)) bardzo mi się podoba, lekko i przyjemnie się go czyta, do tego ta pozytywność przy końcu:) No fajnie!:)

    Pozdrawiam:)