Menu
Gildia Pióra na Patronite

melancholia

blaski i cienie
słów zapomnienie
twarze nieznane
ludzi poznanych
po rzece wspomnień
płynę łupiną
gdzie czas nie był
zgryzoty przyczyną

wyblakłe zdjęcia
film czarno biały
daty i miejsca
zmieszane ze sobą
słowa na kartkach
w strofy ułożone
dla kogo nie wiem
to chwile ulotne
porywów serca
czułe westchnienia

na stole słoik dżemu
z głośników
sen o Victorii płynie
za oknem mrok zapada
nie zapalę światła
malinowym smakiem
łzy oszukam

po szybie popłynęła
pierwsza deszczu kropla

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    30 September 2012, 18:48

    A jednak łączy nas coś jeszcze, oprócz tego, że uwielbiam Twoje wiersze,
    ten "Sen o Victorii" i deszcz...
    Pozdrawiam, Adamie;)

  • I.Anna

    30 September 2012, 11:32

    faktycznie melancholia...
    miewam takie stany...
    uśmiechu zyczę

  • 30 September 2012, 11:29

    smutny..... życzę uśmiechu