Menu
Gildia Pióra na Patronite

W drodze

Bladzi w szybach
pływamy
w wypłowiałym pejzażu
widzianym
z rozkołysanego pociągu

Twoja ruda torebka
rozwesela krajobraz
uwodząc grzywy drzew
zwisające przy torach

Stolik
ze wczorajszą gazetą
i otwarty śmietnik
jedziemy rannym pociągiem
do oczu
jaskrawe światło się klei.

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 9 January 2018, 11:24

    Moment uchwycony pięknie w słowach

  • fyrfle

    9 January 2018, 10:30

    Pięknie zatrzymana zwykła chwila z upartej codzienności.