Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błądzą moje myśli w noc czarną
gwiazdy migoczą
jakby uśmiech mi słały

zanurzam się w nie sen
by wspomnień bieli uchwycić
spod powiek obraz się wyłania

schodzi po schodach
tak lekko stąpa
włos piękny otula ramiona
ona...

jam tylko patrzył
czarem postaci ujęty
ciszą wezbrany, by czaru
nie spłoszyć

o nieśmiałości moja
w złą godzinę wskazówką drgnęłaś
niesforną

wystarczyło pochwycić, przytulić
nie oddać

nie, to nie kobieta
to Anioł z mym sercem na dłoni..

43 337 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących
  • Nutka67

    25 January 2012, 19:54

    Pięknie napisane, podoba mi się.
    No i mam słabość do Aniołów.
    Pozdrawiam.

  • Voyage

    23 September 2011, 12:47

    ullalllllaa..;)

    co do Anioła, to wcale się nie dziwię..hehe..;)

    dzięki, żeś zajrzał yestem..;)

  • 22 September 2011, 19:08

    Podoba mi się.
    Tekst i... Anioł też. :)

  • Voyage

    16 August 2011, 11:49

    Dzięki Andrzeju, pozdrawiam ciepło..;)

  • Voyage

    25 July 2011, 14:14

    Dziękuję i ciepło pozdrawiam Kamilu ;)

  • obito

    24 July 2011, 18:58

    Jak dla mnie całość ładnie napisana w jednolitym klimacie.
    Za zakończenie trzeba pochwalić - pozdrawiam :)

  • Voyage

    24 July 2011, 18:17

    Za niski ukłon dzięki ciepłe, aż tyle mi nie potrzeba ..;)
    Jednakże wolałbym krytyke samego Mickiewicza niźli Twoją kolego poeto..;)

    a w lekarza uprzejmie proszę pobawić sie na innej łące..-.to tyle..;)