Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimny prysznic

Biorę zimny prysznic
Zmywam z siebie
Wnikliwe spojrzenia
Co pod skórę się wgryzły
Spłukuję słowa
Obrzmiałe od urojenia
Innych całkowicie potrzeb
Ścieram męczące niedomówienia
Co obsiadły kurzem czepliwym
Zmywam z siebie
Biorę zimny prysznic

Napisany 27 sierpnia 2007r

1266 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
  • luterin

    29 September 2012, 23:38

    Zabieram do zeszytu...wiersz przepiękny, każdy jeden wers.:))