Menu
Gildia Pióra na Patronite

biegnę za tobą na skrzydłach cię gonię
życie moje życie dla ciebie tracę
umykasz gdzieś między myślami
co jak ty pędzą i rzadko jakiś ślad zostaje

biegnę za tobą oddechy gubię
giniesz gdzieś w skargach i smutku
gdy zraniona tobą wyrzekam się gniewnie
w rozpacz nas czystą strącając

lecz zaraz znowu gonię cię życie
choć sił ledwo starcza biegnę za tobą

11 107 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • Deszcz

    19 January 2016, 05:09

    Pozdrawiam i ja :*
    To miłe, że w tej gonitwie znajdujemy odrobinę czasu a nawet pozwalamy, aby się zatrzymał... za sprawą kilku wersów wiersza ;)

  • mill

    19 January 2016, 04:41

    ....ładny.....taki prawdziwy....bo przecież każdy gdzieś biegnie....każdy szuka kogoś......;).....pozdrawiam ciepło......

  • Deszcz

    19 January 2016, 03:49

    Dziękuję Ci za uznanie. Bardzo cenię sobie Twoją opinię :*

  • nicola-57

    11 January 2016, 15:59

    Wiersz nad którym pochylić się warto. Bardzo warto.
    Niniejszym, to czynię.
    Pozdrawiam najpiękniej, jak potrafię.

    gdyby ktoś miał wątpliwości, proszę pytać
    Autorkę serdecznie pozdrawiam :)