Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za szkłem

Tęsknimy w deszczowe noce
za spadającymi gwiazdami

Kolejny zmierzch
upadł bez echa
na szklaną posadzkę serca

I toczy się znów dzień za dniem
jak łza nieopatrznie strącona
której nie można powstrzymać
choć przecież nikt z nas jej nie chciał

137 909 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 2 May 2013, 20:29

    deszcz to łzy ..łzy nieba, a Twoje słowa są jak tęcza, rodząca się gdy one już obeschną ...

  • Adnachiel

    29 April 2013, 21:17

    Piszesz w języku aniołów Giuli.

  • giulietka

    28 April 2013, 15:32

    Bardzo Ci dziękuję Aniu za to, że nie znudziło Ci się tu do mnie zaglądać;)

    Kamilu, deszczowi raczej susza nie grozi:). Miło Cię tu gościć.

    Pozdrawiam i miłego niedzielnego popołudnia życzę:)

  • Bezszelestny

    28 April 2013, 13:42

    Wzdycham i usycham, niczym deszcz z chmury miotanej na wietrze...

  • Pechowa_

    28 April 2013, 12:50

    Wyjątkowo piękny wiersz! ;)