Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest spalony

Biegał za nią po trawie
Dokopać chciał dotkliwie
Taka bajka na jawie
Kochał to niemożliwie

Zeszła mu z pola
Poszło znów na głowę
Strzelił sobie gola
Przekleństwo gotowe

W siatkę ręką strzelił
Sędzia głową kiwał
Ciut taktykę zmienił
Wszystkie winy zmywał

Zalał się potem
Ławkę oblegał
Mecz zwykłym gniotem
Rzewnie zaśpiewał

....Pił-karz

276 041 wyświetleń
2561 tekstów
190 obserwujących
  • fyrfle

    9 February 2014, 13:26

    Dobry tekst! Piłkarze do kopalni, a nie do ludzkich serc i oczu.

  • Naja

    29 January 2014, 18:54

    :-)

  • RozaR

    29 January 2014, 17:27

    Piłka futbolowa
    Nie jedna powodzenie by takie chciała
    No ! ale aby nie być kopana.

  • Gaia

    29 January 2014, 13:31

    Widać w Tobie żywość kibica...
    a pił-karz jak kicał tak kica
    ;)

  • awatar

    29 January 2014, 12:51

    zabawne
    choć nie lubię piłki, bo to dyscypkina w której moża, grając niby fair skopać przeciwnika i nawet nie dostać ostrzeżenia - za takie skopanie na ulicy poszedłby do więzienia;
    może dlatego ta piłka tak podnieca kibica

  • onejka

    29 January 2014, 10:54

    był nielotem,
    biegał z polotem,
    a piłka ?
    za płotem

    ;)