Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienia...

Bezszelestnie przychodzą wspomnienia
Przemykają przez serc otwarte drzwi
Huczą w myślach jak wzburzona rzeka
Zabierając spokój i uśmiech letnich dni

Budzą liście śpiące w drzew koronach
Z wiatrem igrając pod sklepieniem z gwiazd
Niosą smutek i radość dni minionych
W każdym sercu zostawiając swój ślad

Rozmawiają z nocą kiedy księżyc świeci
I rozpina na niebie sznury gwiazd
Kłaniają się słońcu co porankiem wschodzi
Osuszając rosę na kobiercach traw

Zabierzcie mnie z sobą...zabierzcie daleko
Tam gdzie w radości przeminie mój czas
Gdzie cisza i spokój...sierp księżyca wysoko
Dolina szczęścia...utkana z pajęczyny gwiazd

Ulenka5

11 084 wyświetlenia
53 teksty
1 obserwujący
  • krysta

    26 July 2013, 11:29

    Piękny wiersz...
    pozdrawiam :)