Menu
Gildia Pióra na Patronite

~ Cień ~

Bez powątpiewania bez ograniczenia
Poddaję się w całości zniewoleniu swego cienia

Samotnie niczym jeździec na czarnym koniu pędzi
Zza siódmej gdzieś planety, by tuż przed słońcem zdążyć

Ogarnia moje ciało jak śnieżno biały woal
I niczym w lustrze zdarzeń odbija moją postać

Pokonać go nie zdoła już żadna siła mroku
Jedynie mroczny rycerz ze szpadą przy swym boku

Gdy czasu kres nadejdzie i nowe słońce wzejdzie
A księżyc raz ostatni pokaże swoją przestrzeń

To szpadę wyjmie z pochwy i niczym motyl łagodnie
Otuli mnie swym szalem i zabierze bezpowrotnie

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • 8 August 2012, 13:39

    Piękna forma i piękne przesłanie :) Magiczne.

  • aloya

    21 July 2012, 22:03

    Dziękuję Wam z serca za tak ciepłe opinie.;

  • Julka 10

    21 July 2012, 21:28

    Ech..piękne słowa, piękny wiersz....a że smutek...? Ponoć właśnie takie wersy najbardziej, najszybciej docierają do...drugiego serca :)

    Pięknego wieczoru :)

  • agniecha1383

    21 July 2012, 21:11

    Dopiszę się do komentujących-podoba mi się...fajnie napisany...:)

  • lozano

    21 July 2012, 18:19

    mega fajne przesłanie

  • M44G

    21 July 2012, 18:01

    Super bardzo mi się spodobało.