Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie pokonasz jej...

Bez niej…

…bywają chwile
gdy barwne jak motyle
myśli o sobie samym
daleko przeganiamy

Ze strachu co będzie z nami
w upadku sensu szukamy
samotnym wydaje się świat
Gdzież jest tej miłości kwiat?

Na którym przysiąść pragniemy
już nigdzie więcej nie latać
odetchnąć, pięknem się cieszyć
i więcej nad sobą nie płakać

Wraz z nią…

…nadejdą chwile
gdy czarne jak motyle
myśli o sobie samym
daleko precz przegnamy

styczeń 2016
(do Robert Gawliński – Nie Pokonasz Miłości)

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    6 March 2017, 22:18

    Serdeczności nicola
    Nie inaczej Eneida
    Być może piórem

  • Eneida

    27 January 2017, 18:17

    Bez niej życie trudne, smutne i nie takie jakie powinno być. Dlatego skoro ją mamy (otrzymaliśmy) nie walczmy z nią, bo i tak nie wygramy ! Miłość przetrwa - jest najsilniejsza, najważniejsza ! :)

  • piórem2

    15 January 2017, 20:38

    nieprawda ja pokonałam aż dwa razy

  • nicola-57

    15 January 2017, 19:54

    dobry wieczór Odys,
    chciałabym napisać coś więcej, ale tutaj od wielu miesięcy...
    nieważne, dziekuję, że wierszem przyszedłeś.
    kiedyś napisałam: czasem wystarczy przeczytać wiersz, żeby starczyło na życie.
    przeczytałam, starczy. Dziękuję.
    Serdeczności, to takie małe słowo. W każdej literce jest serce, takie psie serce...
    Miłego wieczoru.To wszystko i żal, że już nic więcej.