Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziecko Gwiazd

Bez map zgubiłem obrany azymut
Dziecko gwiazd zgubiło swój dom
Gdy wszystko układało sie jak znut
Zniknął. Gdzie podział się teraz on?

We mnie chaos. Grad i burza grzmi
Niszcząca siła krążąca we krwi
Zatracając mnie i innych. Przepadli
Czuje z po tym moge tylko umrzeć.

Gdy padam na twarz, kolejny raz
Ocieram z krwi czoło. Brnę dalej
Ciągnąć szczęscie ostatkiem sił
Idę, by odnaleźć azymut. Polej!

I znajdę to, co zapisane w gwiazdach
Odnajdę swój dom. Odnajdę też siebie
Odrzucę gdzieś po drodze swój strach
Zdobędę to, choćby schowane w niebie

6420 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!