Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocean

Bezkresny ocean przemierzam, pośród tajemniczych fal.
Okręt wciąż płynie mimo wielu ran.
Naprawiam wciąż kadłub, by spocząć pośród bujnych zielonych palm
Sztorm za sztormem utrudnia mi rejs,
brakuje już sił o odetchnąć chciałby człek.
Mocno łapie za swój życiowy ster i mknę przez wzburzone fale,
nie tracąc nadziei łapie wiatr w żagle i podążam tam gdzie poniesie los.
Nie boje się przeznaczenia, gdy tęcza w trakcie burzy pokazuje mi ląd
Dobiłem do brzegu…..
Me życie nabrało kolorowych barw, natchnienie przepływa me serce i dusze.
W końcu uspokajam swoje wzburzone uczucia.

4843 wyświetlenia
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!