Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieskończony

Bezkresna nicość
owładnęła mną
którą drogą zmierza
wszystko pochłaniając?

Nikt nie wie wnet
co potrafi mrok
bo nie dostrzeżesz nic
w ciemnościach egipskich noc.

Śmierć niszczy życie
Bardziej niż jad węża
czasami szybko skutkuje
a czasem męczy okrutnie.

Wniosek z tego taki
iż ślepy nic nie zaradzi
na okropności wojny
bez współczynnika mowy.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
  • Salomon

    13 April 2017, 12:57

    Z tym się zgodze :) lekki niedosyt

  • Salomon

    13 April 2017, 11:51

    Podoba mi się
    Pozdrawiam :)