Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrówki ludu

Bez końca drogą się staje
ta męczeńska walka z bólem brakiem sił
jednak nie walczysz idziesz bo wędówki rychły koniec widzisz
i wybaczenia akt się stanie,
Co to za walka parę dni nie przespanych, zdartych sandałów para.
Szybka pociecha.
Inaczej niż ciągła wspinaczka bez widoków na koniec życia.
Inna wspinaczka.
Bez zobowiązań, na słowo honoru.

140 474 wyświetlenia
1595 tekstów
12 obserwujących
  • piórem2

    9 August 2017, 21:42

    Nie wiem podobno wszyscy. Ja nie byłam.

  • RozaR

    9 August 2017, 21:41

    Pokutowanie jest złe ?
    Dręczące sumienie a potem ukojenie jest złe ?
    Tak trzeba nie widzę mądrzej.
    Tyle że tam nie idą co żony biją -)

  • piórem2

    9 August 2017, 21:38

    Ja też nie,
    A to o tych co do czestochowy za bicie żony i dzieci odpokutować. Podobno jak na schody na kolanach i okręci sie dwa razy w prawo to mu odpuszczą

  • RozaR

    9 August 2017, 21:35

    Nie połapałem