Menu
Gildia Pióra na Patronite

Raróg

bez imienna
lekka, pobudzająca słońce
olśniewająco przejrzysta
objawiłaś się istoto,
by uzyskać wolność
aż po horyzont
i zginąć
zachłyśnięta wolnością

beztroski czas przeminął
jasność rozgrzewa powietrze
mentalny trzebiot poznania
unoszony bystrym spojrzeniem

Przebudzony, w czeluści
zagubionych dusz
w micie moich myśli,
szykuje siłę do lotu

tam gdzie ból
może jedynie
już krzyczeć
beztrosko rozdzierając
powietrze,
lecz już nie mnie

1482 wyświetlenia
23 teksty
7 obserwujących
  • Nika789

    20 January 2011, 16:18

    podoba się : ) Pozdrawiam serdecznie : )