Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez formy

bez gonitwy za króliczkiem
ginącym w czarnej dziurze
ludzkich wyobrażeń
powrotów do chwil
przefiltrowanych
na wszelakie sposoby

jestem tym dźwiękiem fortepianu
w każdej cząsteczce
widzianym pod powiekami

śmiechem dziecka
łzą starca
marmurem zastawionym kwiatami

wiesz nigdy nie byłam bardziej
jak teraz

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Smurf007

    31 January 2017, 21:07

    nie dziękuj, dosiądź się ;)
    po prostu :))

  • Papużka

    31 January 2017, 21:04

    :) to miłe dziękuję

  • Smurf007

    31 January 2017, 20:07

    Już kilka razy próbowałem to skomentować.. i za każdym razem dochodziłem tylko do wniosku..
    że najbliższe nam słowa, pozbawiają własnych...

    miło tu posiedzieć w takim zamyśleniu :)

  • giulietka

    18 January 2017, 14:01

    Żałuję, że tu częściej nie zaglądałam.
    Właśnie w formie i to jakiej!
    ;)

  • Papużka

    9 January 2017, 18:43

    Dziękuję

  • silvershadow

    9 January 2017, 13:55

    Bezkonkurencyjny.

  • 8 January 2017, 07:58

    Pięknie.