Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Przyjaciela

Będę przy Tobie
gdy zabraknie Ci sił,
nawet jeśli będę daleko spróbuję Ci pomóc...

Będę Cię słuchać
cierpliwie i spokojnie,
nawet jeśli miałabym słyszeć coś już milion razy...

Będę w Ciebie wierzyć
gdy wszyscy inni
zwątpią
łącznie z Tobą samym...

I będę się uśmiechać za Ciebie
i cieszyć z Twoich sukcesów
gdy Ty już zapomnisz jak to się robi...

A gdy zechcesz zostać sam...
Odejdę...
ale niedaleko.

Schowam się gdzieś w kącie i będę czekała...
Na gest Twój, na słowo.
Bo czuję, że mogę być później potrzebna.

Wtedy wrócę do Ciebie
Zrozumiem...
Pocieszę...
A gdy będzie trzeba...
Przytulę.

I nie opuszczę Cię,
bo przyjaciel jest po to,
by czuwać i trwać.

4841 wyświetleń
21 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!