Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Barmana

Barmanie proszę Cię - w kieliszek mi polej
Od serca, nie żałuj. Bo to na serca chorobę
Gdy poczuje tego trunku łyk, będzie lepiej
Choć wiem, że tym oszukam tylko siebie

Barmanie proszę Cię - Drugi kieliszek nalej
By przywrócić sercu stabilny jego rytm
Sprawić by mocno chciało bić jeszcze dalej
Przełamać losu wyznaczony algorytm

Barmanie proszę Cię - Trzeci kieliszek nalej
Bo choć czuje w kościach, że to zła pora
Chce się poczuć jak dawniej. Najszczęśliwiej
Zamiast tego w kieliszku dzisiejsza zmora

Barmanie proszę Cię - Kolejny kieliszek nalej
Jak to już koniec butelki. Ledwo co zacząłem
Ale czuje, że serce spokojniejsze. Że ciszej
Wstałem - odszedłem. Drzwi baru zamknąłem

6420 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!