Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieznajomi

Bardzo proszę na początku o szczerą ocenę lub komentarz. To jest dla mnie najważniejsze ,ponieważ chce sprawdzić swoje możliwości i zobaczyć czy mam talent ,jak mówią mi nie które osób lub go nie mam wcale.

Nieznajomi

Delikatna ,maluteńka
Dziewczyneczka tutaj stoi
Bojaźliwa ,słabiuteńka
Pragnie by ją ktoś ochronił

Twardo stoisz ,zrozum w końcu
Kochać już potrafisz szczerze
Zadbaj proszę o jej serce
by się już nie bało wiecej

Maluteńka ,delikatna
potrzebuje siły twojej
Słabiuteńka ,bojaźliwa
spójrz w końcu na nią
Proszę.

Ty masz siłę ,ona magię
by ochronić to co ważne
Na dnie serca jej małego
odnajdź klucz do siebie samego

Bojaźliwa ,słabiuteńka
Patrzy prosto w serce twoje
Delikatna ,maluteńka
Chyba się od dziś nie boi

639 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • Leeni

    14 April 2012, 08:05

    Jest dobrze, podoba mi się - a najbardziej przedostatnia zwrotka (ma coś w sobie takiego magicznego :)). Tylko razi mnie to słowo 'wreście'. No ale trening czyni mistrza, więc czekamy na kolejne wiersze :)

    Pozdrawiam.

  • marka

    13 April 2012, 20:45

    Podczas czytania w przedostatniej zwrotce gubi się rytm, trochę ucieka.
    W sumie to sam fakt, że Piszesz, jest już atutem.
    Potrafisz zrymować a teraz czas, zeby poobserwować świat i napisać coś jeszcze.
    Za wiersz duży plus.

  • obito

    13 April 2012, 20:26

    Bardzo ładna treść. Sposób jej przedstawienia czarujący. Jedyne ALE to: "wreście". Strasznie mi to pojechało po oczach, jednak nie jest to błąd, którego nie można poprawić...
    Mnie się podoba.

    P.S. Talent - obecny ;)

  • M44G

    13 April 2012, 19:40

    Nie jest źle.