Menu
Gildia Pióra na Patronite

kantylenka

balkony jak piersi kamienic żywe
wietrzeje witraż pszczelich nabożeństw
umyka w mierzchania etiudę
nad dachem kołuje niedźwiedzi powóz
zastyga na miękkim cokole łodyżek
księżyca strzelisty pomnik

w żakardziej firanie rzęsisty sen dzwonków
rynnami upływa czas pomniejszy i śnięty
żywicą wołają sosny
tęsknotą liścieją listy
do ramion człowieczych rozlanych
w jeziora
ziemia stężona wzdycha

(2019)

28 886 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    20 July 2019, 13:19

    Zawsze chciałem być czwartą Atomówką, ale wylałem się z kociołka :P

  • zatopiony.wrak.

    20 July 2019, 07:02

    piękne, jesteś niesamowity

  • Kamil Borkowski

    19 July 2019, 19:30

    Świnia jestem :D

  • zatopiony.wrak.

    19 July 2019, 10:40

    balkony jak piersi kamienic żywe
    - co za zdanie...