Menu
Gildia Pióra na Patronite

staruszce co zgubiła drogę

bałem się
tak długo trzymałem samotność za rękę
myślałem - zazdrosna nie odda ci mojej dłoni
przestraszysz się
zlękniesz

uśmiechasz się tylko smutno
mówisz - najpierw dom staje się pusty
później z niego wychodzisz nie chcąc wracać

a potem nagle zapominasz drogi powrotnej
i nie wiesz już w którą samotność przepaść

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    6 March 2019, 19:54

    merci

  • 6 March 2019, 19:51

    "i nie wiesz już w którą samotność..." - przepaść - brzmiałoby lepiej.