Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądź moją muzą...

Bądź proszę już teraz, moją piękną muzą
do życia wiosennym ze snu przebudzeniem
w nieznane, pędzla po płótnie podróżą
bądź farbą, bądź światłem, bądź cieniem…

Stań proszę, gdzie słońca najwięcej się zbiera
niech tylko barwy będą twym odzieniem
i pozwól moim palcom z szat z tęczy cię rozbierać
i przenosić na płótno…i nazwać cię marzeniem…

Uzbrój się proszę w anielską cierpliwość
stań się nadziei kolorem w szarości mojego świata
a ja do ciebie domaluję jeszcze swoją miłość
we wszystkich ciepłych barwach pogodnego lata…

190 726 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    8 February 2012, 23:06

    Pięknie wszystko razem ujęte, naprawdę pobudza wyobrażnię.
    Stać obok słońca, ubrać się w barwy, kolory tęczy po prostu mój świat.
    Pozdrawiam serdecznie :))

  • Wichura

    7 February 2012, 23:08

    Trochę "Leśmianowo"...

  • giulietka

    7 February 2012, 10:26

    W niezwykle lekki i subtelny sposób namalowałeś pragnienie...
    Miłego dnia Gerardzie;)