Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądź moją poezją...

Bądź moją Poezją
delikatną, dobrą, wrażliwą
budzącą najpiękniejsze uczucia…
Wędruj wśród kwiatów
zaglądaj do ich wnętrz
i opowiadaj mi dotykiem o ich barwach
i swoich odczuciach…
Słuchaj wiatru, liści, drzew i szepcz mi
o czym śpiewa dzisiaj świerszcz…
Maluj obrazy…namiętne…
bogate w pieszczotę i dreszcz
i mów mi zawsze, że te postacie
na nich...to my…
Bądź moją Poezją…
czy chcesz ?

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Uczuciowa

    18 July 2011, 15:19

    Bądź moją poezją... jak to pięknie brzmi.
    Lepiej niż współczesne zdanie "czy będziesz ze mną chodzić?"..
    Nie wiem, może po prostu jestem niepoprawną romantyczką, ale właśnie takie słowa chciałabym usłyszeć od osoby, którą kocham..