Menu
Gildia Pióra na Patronite

Napięcie

Baczność!
przewody sieci trakcyjnej
są pod napięciem
dobrze wiesz
grozi śmiercią dotknięcie
jednak tańczysz na pięcie
brudna od słońca upadku
w sukience czerwonej
przymrozkiem wypranej
przebitej brodawką

Uspokój się proszę
bo patrzą na nas ludzie
ale ty rozpięta jak pajęczyna
na tle komina
paskudnie falujesz biodrami
i ściągasz spojrzenia podróżnych
oddzielonych szybami

Próba hamulca
patrz
puściły ci i nie trzymają
rzeczywistość smutna
zostaniesz na bocznicy
boś jędza podkuta...

Marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Myffa90

    8 October 2010, 14:20

    "w sukience czerwonej
    przymrozkiem wypranej
    przebitej brodawką"

    Ten fragment podziałał szczególnie na moją wyobraźnię.
    Zrobiło się mroźno i klimatycznie.

    Pozdrawiam!

  • Afela

    8 October 2010, 12:01

    śliczny :)))))